Најважнија храна је реч Божија. Као што је написано у Светом писму "Не живи човек о самом хлебу, но о свакој речи која излази из уста Божијих." (Мт.4,4)
Пре свега треба да бринемо о духу и души. Али, треба да пазимо и на тело што подразумева правилан однос према исхрани и физичку активност прилагођену нашим могућностима.
Дакле, "Хармонија" као склад духа, душе и тела.

С љубављу,
Љиљана ♥ПРИНЦИП НЕЗАПАКОВАНО

Одакле појам "здрава храна"? Храна је по дефиницији било која материја која апсорпцијом у људском организму доприноси очувању његове хомеостазе. Дакле, све што је храна требало би да буде здраво. Међутим, данас није тако. Храном се називају нејестве супстанце. Храна је углавном прерађена разним, не само механичким, већ и хемијским процесима при којима су додати разни адитиви, емулгатри и друге вештачке супстанце.
Тако да конзумирање прерађене хране имамо разне последедице.
На пример, уносимо храну са мањом прехрамбеном вредношћу (нпр. у колачу уместо ораха добијемо неку замену), али која не саджи адитиве. Није сташно имајући у виду да монаси у пистињама живе на кори хлеба и води, те можемо закључити да не морамо унети количине витамина, протеина, угљених хидрата прописане таблицама да бисмо остали здрави. Али, обичан човек се не може поредити са монахом у пустињи, човеком таквог духа.
Или, можемо и много горе проћи. Наиме, са прерађеном храном можемо унети адитиве, емулгаторе...А, шта када отров уносимо у организам? Да ли је могуће са тим да се изборимо?
Иако данашњи човек готово да нема могућност да се храни незагеђеном храном (затрована је и земља и ваздух), можемо макар да избегавамо додатне отрове.
Стога, један од принципа моје исхране је не јести запаковано. Осим уља, путера тј онога што се просто не може понети у руци.
"У здравом духу здраво тело!"
∗ ∗ ∗
"Не живи се да се једе већ се једе да се живи." Сократ
∗ ∗ ∗
"Нек лек твој буде храна твоја, а храна твој лек." Хипократ